به گزارش خبرنگار هفتهنامه تخت جمشید: حوادث دلخراش زلزله غرب کشور (استان کرمانشاه) که نزدیک به 433 نفر فوت و 9400 نفر مجروح داشت بیشتر در روستاها و بخشهای فرسوده شهر بود که باعث تخریب منازل مسکونی شده و از طرف دیگر این اتفاق ناگوار باعث شد که شهرهای دیگر استان به این امر مهم توجه بیشتری داشته باشند.
مهندس ابوذر چراغی شهردار مرودشت فارغالتحصیل کارشناسی ارشد زلزله ضمن تسلیت به خانوادههای جان باختگان بیان داشت زلزله ممکن است هرلحظه در نقطهای از کشور اتفاق بیافتد؛ و ما باید بیشازپیش مسائلی را که ممکن است باعث از بین رفتن هموطنان میشود شناسایی و رفع کنیم.
شهردار مرودشت در ادامه بیان داشت: شهر مرودشت با وسعت 25 کیلومترمربع که بیش از176 هکتار بافت فرسوده در آن قرار دارد و این موضوع حائز اهمیت بوده چراکه در هنگام وقوع حادثه اولین مکانهایی که ممکن است تخریب گردد همین بافتهای فرسود می باشد و از طرف دیگر در حاشیههای شهر تعداد زیادی از واحدهای مسکونی بدون مجوز و ضوابط ساختهشده که میبایست آنها شناسایی گردد.و بیش از هر چیز نیازمند آموزش در سطوح مختلف در خصوص مبارزه با زلزله می باشیم .
وی در ادامه تصریح کرد: ضرورت کاهش آسیبپذیری شهر در برابر زلزله، یکی از اهداف اصلی برنامهریزی کالبدی و برنامهریزی شهری محسوب میگردد؛ و میبایست شاخصهایی همچون نوع مصالح، قدمت ساختمانها، تعداد طبقات، نوع کاربری، سطح اشغال، کیفیت ابنیه، تراکم جمعیت، عرض معابر و مساحت بررسی گردد.
وی در ادامه افزود : تخریب ساختمانهای جدیدالاحداث و به ویژه بیمارستان ها از مواردی است که از سوی مسئولین نظام مهندسی می بایست به طور جد پیگیری شود .
شهردار مرودشت در ادامه افزود: حقایقی عجیب درباره زلزلههای ١۰۰ سال اخیر ایران وجود دارد که میبایست مطلع باشیم که عبارنتد از
◼️در سال ۱۲۸۸ در منطقه سیلاخور زمینلرزهای به بزرگی 7/4 ریشتر به وقوع پیوست که ۸۰۰۰ کشته و ۶۴ تخریب روستا را به همراه داشت. در سال ۱۳۰۹ زمینلرزه با بزرگی 7/4 ریشتر سلماس را لرزاند که باعث کشته شدن ۲۵۱۴ نفر و تخریب ۶۰ روستا شد.
◼️شهر لار در سال ۱۳۳۹ با یک زمینلرزه 7/6 ریشتری لرزید که ۴۰۰ نفر در این حادثه کشتهشده و ۷۵ درصد شهر نیز تخریب شد. زمینلرزه بوئینزهرا نیز با شدت 7/2 ریشتر و ۱۰۰۰۰ کشته در سال ۱۳۴۱ به وقوع پیوست. در سال ۱۳۴۷ نیز زمینلرزهای به بزرگی 7/4 ریشتر دشت بیاض را لرزاند که منجر به کشته شدن ۱۰۵۰۰ نفر و تخریب ۶۱ روستا شد.
◼️در سال ۱۳۵۱ منطقه قیر با زمینلرزه 9/6 ریشتری لرزید و ۴۰۰۰ نفر را به کام مرگ برد. در سل ۱۳۵۶ زورگو با زمینلرزهای ۷ ریشتر لرزید که در آن ۱۲۸ نفر کشته شدند.
◼️زلزله طبس با شدت ۷/۷ ریشتر در سال ۱۳۵۷، ۱۹۶۰۰ کشته و تخریب ۱۶ روستا را به دنبال داشت. در سال ۱۳۵۸ هم قائن با شدت 7/1 ریشتر لرزید که در اثر آن ۱۳۰ نفر جان باختند. در سال ۱۳۶۰ منطقه سیر با شدت 7/4ریشتر به لرزه درآمد و ۱۳۰۰ نفر کشته شدند و ۸۵ درصد شهر هم تخریب شد.
◼️رودبار و منجیل نیز در سال ۱۳۶۹ با شدت ۷/۴ ریشتر لرزید که ۳۵۰۰۰ نفر کشته به همراه داشت. بیرجند هم در سال ۱۳۷۶ با شدت 7/3 ریشتر لرزید و ۱۵۰۰ نفر کشته بر جای گذاشت. در سال ۱۳۸۱ آوج در اثر زمین لرزه با خسارات زیاد در شهر و روستاها روبه رو شد. شدت زلزله آوج ۶/۶ ریشتر بود.
◼️بم در سال ۱۳۸۲ با قدرت 6/5 ریشتر با خاک یکسان شد که ۴۱۰۰۰ نفر در اثر آن جان باختند.
◼️زلزله بعدی در سال ۱۳۸۳ در فیروزآباد با شدت 6/3 ریشتر آمد که منجر به ریزش کوه و خسارات شد. زرند هم در سال ۱۳۸۳ با شدت 6/4 ریشتر لرزید و ۶۱۲ نفر در آن کشته شدند و ۱۰ روستا تخریب شد.
◼️زلزله منطقه کاکی درفروردین ۱۳۹۲ دربوشهر با شدت ۶/۱ ریشتر که ۳۷ نفرکشته، ۱۰۵۰ نفرزخمی و ۴ شهرآسیب دید. زلزله سال ۹۲ در سیستان و بلوچستان نیز از جمله زلزلههای بزرگ تاریخ ایران بود.
ودر آخر
◼آبان ماه ۱۳۹۶ کرمانشاه با 7/2 ریشتر و مرکز زلزله نزدیک به کشور عراق بوده که تا کنون تعداد زیادی از هموطنان جان خود را از دست دادند اما با یاری و همدلی هموطنان در حال امداد رسانی هستند و تا ساخته شدن مجدد خانههای این شهروندان در کنار آنها خواهند بود.
مهندس چراغی در پایان افزود: شاید روزی هم شهر ما دچار این بحران شود پس بیایید در این امر خیر سهیم باشیم و به هموطنان خود در کرمانشاه کمک کنیم.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی یابند.